maanantai 23. elokuuta 2010

Kaikkia ei voi miellyttää – eikä edes kannata yrittää

Otsikko valottaa hieman mihin nykyajan puolueet ja edunvalvonta on mennyt. Kaikkia yritetään miellyttää. Jos poliitikolta kysyy, mitä olet tehnyt lapsiperheen-, työväestön-, toimihenkilön-, yrittäjän- tai eläkeläisen hyväksi? Aivan sama minkä henkilöryhmän kysymykseen laitat, kaikkia se poliitikko on auttanut. Edunvalvonta unohtuu, kun kaikkia pitää miellyttää!

Luin tänään kauppalehden ”viivan alla” blogia (linkki blogiin tästä), jossa paneuduttiin yrittäjille erittäin tärkeään asiaan, eli Suomen Yrittäjien edunvalvontaan. Olen itse Porin Yrittäjien hallituksen jäsen, joten tuo teksti tuntui tutulta ja kaikesta negatiivisuudesta huolimatta äärettömän rakentavalta. Joskus tuntuu että Suomen Yrittäjissäkin katsotaan koko ajan sitä, että jäsenmäärä nousee, kun mielestäni tärkein asia, eli yrittäjien edunvalvonta unohtuu.

Kaikkia ei voi miellyttää – eikä edes kannata yrittää, on hankala lause luottamushenkilöille, koska jäsenyrittäjät saattavat olla hänen asiakkaitaan tai kilpailijoita. Joten myös jäsenyrittäjiltä tarvitaan avarakatseisuutta ymmärtämään kokonaisuutta, muuten saamme helposti luottamushenkilöiksi aktiivisen yritystoiminnan päättäneitä henkilöitä. Toivottavasti kukaan luottamushenkilöksi aikova yrittäjä ei pelästy tästä, sillä itse olen ainakin Porin Yrittäjissä oppinut tuntemaan mukavia ihmisiä jotka kaikki tietävät eron työn ja harrastuksen (luottamustoimi) välillä, vaikka kipinöitä välillä lentääkin.

Tulkaa kaikki mukaan rohkeasti omilla mielipiteillään mukaan erilaisiin yhdistyksiin, sillä vaikka mielipiteiden vastakkain asettelu aiheuttaa kipinää, se rakentaa samalla jotain uutta.

Siispä toivonkin, että tämä teksti ei miellytä kaikkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti