torstai 2. syyskuuta 2010

Tuleeko Satakuntaan taantuma viipeellä?

Satakunta sai viimevuonna paistatella paremmissa talousluvuissa kuin koko muu Suomi. Nyt kuitenkin huonoja uutisia on tulossa Satakuntaan, kun konkurssien määrä koko maassa väheni tämän vuoden tammi-heinäkuussa 15 prosenttia viime vuode tasosta, kun taas Satakunnassa pantiin vireille aiempaa useampi konkurssi.

Valtakunnallisen maksuviivetutkimuksen mukaan Satakunnassa oli huhti–kesäkuussa perinnän kohteena 8,4 prosenttia kaikista maakunnan yrityksistä. Koko valtakunnassa perinnän kohteena oli 8,07 prosenttia yrityksistä.

Telkkateollisuuden, joiden alihankinta on Satakunnassa suurta, onkin kehitettävä uusia tuotekonsepteja. Uuden ydinvoimala rakentaminen kannattaa tällä kertaa ottaa paremmin omiin ”hyppysiin”. Uusien tuotteiden ja työtapojen käyttöönottoa kannattaa yrityksissä aikaistaa ja luoda sillä tavalla kilpailuetua.

Taantuman tulo alueellemme on arvailua, mutta lähes varmaa kuitenkin on, että Suomen valtiolta ei enää elvytysrahaa tule. Muistakaa siis käyttää paikallisia yrityksiä, sillä saamme oman alueemme takaisin nousu-uralle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti