tiistai 21. syyskuuta 2010

Yhteisöasiakkaiden kilpailutuksesta

Kannattaako valtiolle, kunnille, sairaaloille ym. yhteisöasiakkaille myydä? Kysymys jota moni ICT-alalla toimiva yritys miettii sisäisesti, Tietoviikon artikkelin mukaan nyt myös ulkoisesti.

Julkishankinnat tehdään liian usein siten että virkamiehet työskentelevät kuukausia neljän seinän sisällä ja miettivät millaisen tarjouspyynnön tekevät. Keskustelin tänä vuonna erään toisen yrittäjän kanssa hänen julkishallintoon tekemästään tarjouksesta, ja hän siteerasi Juice Leskisen laulun sanoja:

"Koskaan ei Midas luovu virkatontistaan
aina hän meitä vahtii taikavoimin
koskaan ei luovu suppeesta horisontistaan
maata hän muokkaa ilkein ihmetoimin"


No, eihän hänen tarjouksensa ollut aivan tarjouspyynnön mukainen, mutta hengeltään se oli oikea. Virkamiehet pelkäävät ottaa yhteyttä alan toimijoihin vaikka laki antaa mahdollisuuden oman tietämyksen lisäämiseen tai tekemään hankinnan neuvottelumenettelyllä. Porin kaupunki on tässä asiassa tietyllä tapaa edelläkävijä, sillä hankintatoimiston väki pyytää käymään ja kertomaan omista tuotteistaan. Meneekö tieto sille hallintokunnalle, joka hankintaa valmistelee, tai kuuntelevatko ne, sitä en tiedä, mutta ainakin yritys on hyvä.

Tänään (21.10.2010) tuli myös tieto, ettei tehtyjä sopimuksia edes valvota kunnolla. Kokeiluja sopimushallinnan järjestelmistä on tehty, kertoo uutinen. Olisikos tämä jollekin ohjelmistoyrittäjälle hyvä tuote – saatte idean vapaasti käyttöönne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti