tiistai 17. elokuuta 2010

Miksi me valitamme?

Newsweek lehti valitsi Suomen maailman parhaimmaksi maaksi, se titteli ei varmaan tullut maakuntalehtien tekstiviestipalstoja lukemalla, niissähän aihe on aina valittaminen.

Tuntuu, että tämän päivän ihmisen suurin huolenaihe on television uusinnat, naapurin tupakanpoltto pihalla tai kadulla pörräävät mopopojat. Sitten tietenkin ne on valittajat jotka valittavat siitä että jollain menee paremmin.

Nämä viimemainitut ovat rasittavimpia, sillä he valittavat vaikkapa ilmaiseksi lastenvaunujen kanssa bussissa matkustavaista vanhemmista (ainakin Turussa), naapurin ahkeruudesta ja tietenkin säästä (kesällä liian kuuma/talvella liian kylmä).

Jotta tämä teksti ei tuntuisi valittamiselta, niin on muistettava, että valittaminen voi olla myös rakentavaa. Mikäli tarpeeksi moni valittaa vaikkapa tekeillä olevasta tiestä, on vastarinta kaavoituksessa otettava huomioon.

Mistähän ne valittavat Burkina Fasossa joka oli Nesweekin tutkimuksen huonoin maa? Varmaan maan pohjoisosan tuaregit pörräävät kameleillaan liian kovaäänisesti :-D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti