tiistai 13. syyskuuta 2011

Mikä on oikea hinta?

Pörssikurssit ovat Suomessa laskeneet viimeisen kolmen kuukauden aikana yli 23%. Nokian kurssi on tällä hetkellä 4,19 euroa. Mikä on osakkeiden oikea hinta?

”Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat laskivat koko maassa 0,6 prosenttia edelliseen kuukauteen verrattuna. Pääkaupunkiseudulla hinnat laskivat 1,3 prosenttia ja muualla maassa hinnat pysyivät lähes ennallaan. Edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat nousivat koko maassa 2,5 prosenttia.” Mikähän on asunnon oikea hinta?

”Asuntolainojen viitekorkona tunnettu 12 kuukauden euribor laskee vielä ennen vuodenvaihdetta alle kahden prosentin, arvioi Sampo Pankki tuoreessa talousennusteessaan.” Mikä on lainakorkojen oikea hinta?

Asunnot ja lainat ovat kaikkien ”jokapäiväistä leipää”, mutta myös pörssikurssien kehitys vaikuttaa mm. eläkkeisiin ja on näin ollen myös ”jokapäiväistä leipää”. Leivästä pääsekin tämän viikon tutkimukseen, päivittäistavarakaupan Ernst & Youngilta tilaaman selvityksen mukaan: ”Elintarvikkeiden hintataso on Suomessa edullinen, jos hinnoissa ei oteta huomioon arvonlisäveroa. Päivittäistavarakaupan teettämän selvityksen mukaan arvonlisäverottomilla hinnoilla laskettuna elintarvikkeiden hintataso on Suomessa hieman keskimääräistä eurooppalaista hintatasoa alhaisempi.” Mikä on ruuan oikea hinta?

Oikean hinnan etsiminen kaupankäynnissä on kaiken a ja o. Talouden tarkka laskeminen on nyt myös arvossaan, sillä oikean hintainen ei aina ole halvin, paitsi koroissa ja osakkeissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti