keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Epävarmuutta taloudessa

18.7 uutisoitiin: ” Useiden ministerien ja kansanedustajien kesäsuunnitelmat muuttuvat Euroopan talouskriisin takia.” Pääministeri Jyrki Katainen kertoo 21.7: ” Tällaisessa kriisissä pitää uskaltaa tehdä päätöksiä vajavaisten tietojen perusteella sekä perusteltujen olettamuksien varassa. Kun ei ole faktoja, mielipiteet voivat olla eri maissa erilaiset, ja tästä huolimatta pitäisi yrittää tehdä mahdollisimman hyviä päätöksiä.”

Talouden epävarmuus on ilmeisesti se johon me nyt joudumme sopeutumaan. Talous muuttuu nyt aivan kuin sääilmiöt tänä kesänä, ensin on hirveä helle ja sitten tulee kova ukkosmyrsky. Myös politiikassa ja ihmisten elämässä ääri-ilmiöt ovat ottaneet paikkansa, ikävä Norjan tapaus on karmein esimerkki asiasta. Onko epävarmuuden aika tullut jäädäkseen? Pitääkö nyt tehdä päätöksiä, vaikka päätöksen tueksi tarvittavaa tietoa ei ole?

Itse yrityksen toimitusjohtajana ja yrittäjänä seuraan yrityksen kassatilannetta päivittäin, ja siinäkin huomaa tuon up/down-liikkeen. Nyt tarvitaan myös yrityksissä päätöksiä, ja niitä on uskallettava tehdä, sillä niiden tekemättä jättämiselläkin on seurauksensa.

Nyt tarvitaan yrittämistä, uskallusta ja silti myös malttia miettiä oikeita päätöksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti