torstai 5. marraskuuta 2009

Onko se sittenkin W?

Onko se sittenkin W? Puhun tietenkin taloudesta. SataCom toimittaa tietokoneita ja tietojärjestelmiä Satakunnan alueen yrityksille. Viime vuoden loppu ja tämän vuoden ensimmäiset kuukaudet myynti laski, ei jyrkästi, mutta laski kuitenkin. Tietotekniikka on tietynlainen talouspuntari, yritykset investoivat tietokoneisiin, kun tilauskirjoissa on tilauksia ja viivästyttävät tietotekniikka hankintoja kun tietokannat eivät suurene tilausten myötä.

Toinen kvartaali oli huomattavan positiivinen, myynti nousi ja asiakkaat olivat positiivisella mielellä vielä koko elokuun ja syyskuun alkuviikot. Syyskuun lopusta asti on pieni alavire taas tullut kuvioihin, ei taaskaan mikään merkittävä laskua, mutta positiivisen kesän jälkeen tuli hieman vakava olo.

Myyntikate tällaisissa laskuissa pienenee aina, sillä kokonaismyynnin vähetessä alan kilpailu pitää huolen, että asiakkaat saavat laitteet hieman halvemmalla. Meidän etumme on kuitenkin tavallisiin ”rautakauppoihin” se, että palveluliiketoiminta jatkaa tasaista nousuaan.

Siis onko se W, V, L vai U? Sen varmaan näemme loppuvuoden aikana. Positiivisella asenteella ja pää kylmänä tästäkin selvitään, eli parempi toivoa parasta ja varautua parempaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti