sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Talous muuttaa itään

Talouselämää maailmassa johdetaan tällä hetkellä idästä. Amerikan aika on ohi, julistaa Talouselämä lehden artikkeli Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun rahoituksen professori Vesa Puttosen äänellä.

Eurooppa on vaikeuksissa: Irlantia kehotettiin hakemaan ja vastaanottamaan hätärahoitusta, jotta tilanne kärjistyisi katastrofiksi, kertoo kauppalehti.

EU- maiden tukirahkeet ja poliittinen tahto riittävät Kreikan lisäksi korkeintaan Irlannin ja Portugalin tukemiseen. Jos niiden perään kaatuu vielä Espanja, peli on saman tien pelattu, kertoo taloussanomat.Saksan pääministeri Angela Merkel sanoo Talouselmä lehden arikkelissa ”Nyt riittää verojen kuppaus”.

Mitä artikkeleita sitten oli viimeviikolla Kiinasta? Kiinan ulkomaiset valuuttavarannot ennätykselliset kertoo Helsingin Sanomat ja Tietoviikon artikkeli kertoo, että Kiinassa on maailman tehokkain tietokone.

Myynnissä olen aina huomannut, että kannattaa myydä sille jolla on rahaa, tyhjätaskuille myynti on melko turhaa. Tästä voi jokainen vientiyritys vetää omat johtopäätöksensä, ja tarkastaa mihin suuntaan on lentolippunsa varannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti